Petrileanul acuzat de viol ar putea scăpa de pedeapsă

Tânărul  de 27 de ani, din Petrila, ar putea scăpa de închisoare după ce s-a împăcat cu victima. Deja judecătorii de la Petroșani s-au văzut nevoiți să-i ridice și ultima măsură preventivă, respectiv controlul judiciar.

Duma Ioan Daniel a fost acuzat și judecat pentru infracțiunile de viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe, dar ar putea scăpa de răspunderea penală pentru o parte din infracțiuni. Potrivit unor surse de încredere, victima, o tânără care avea 17 ani la momentul comiterii infracțiunilor, și-ar fi retras plângerea și s-a împăcat cu călăul ei. Acesta este și motivul pentru care Judecătoria Petroșani a decis să revoce controlul judiciar în cazul individului și să-l lase liber. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au contestat soluția la Tribunalul Hunedoara, dar n-au avut câștig de cauză. Chiar dacă a intervenit împăcarea părților, Duma va răspunde pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. În ceea ce privește infracțiunea de viol, rămâne ca judecătorul de caz să decidă dacă se retrage acuzația.
Procurorii și polițiștii au muncit fără oprire la acest dosar pentru a proba infracțiunile, dar efortul lor ar putea fi în zadar după retragerea plângerii. Potrivit datelor din anchetă, Duma Ioan Daniel și-a sechestrat iubita, o adolescentă din Rovinari, cu care avea o relație de aproape un an de zile, a violat-o, a bătut-o și a înfometat-o timp de mai multe zile. Individul o ținea pe tânără într-o locuință în Petrila și o ducea într-o zonă izolată unde o batjocorea. Anchetatorii mai spun că Daniel Duma (27 de ani) a recurs la asemenea fapte din gelozie.
[slideshow_deploy id=’20328′]