Avram Iancu: ”Gala Exclusiv a ajuns la vârsta majoratului, la vârsta maturității depline !”

iancu-romaniaPremiile Exclusiv nu mai sunt, de pe acum, doar ale noastre, ale celor care de 18 ani organizăm acest eveniment unic în Valea Jiului. Iată de ce, în perioada următoare, în paralel cu nonimalizările pe care le vom face pentru diversele categorii ale Premiilor Exclusiv, vom găzdui opinii ale unor oameni care simt că au ceva de spus pe marginea acestui eveniment.

Începem, dând cuvântul, cum altfel decât unui om pentru care performanța a devenit un mod de viață. Este vorba despre Avram Iancu, un om care, fără nici un fel de conotații politice, ne-a adus anul trecut starea mândriei de a fi români și, mai mult decât atât, a mândriei că Valea Jiului nu este doar o regiune a deznădejdii și ajutorului social, ci o regiune care inspiră oameni și generează performanță. Avram Iancu este unul dintre oamenii care a înțeles acest lucru, așa cum am înțles noi rațiunea insituirii acestor premii. 

Să-i dăm, așadar, cuvântul, lui Avram Iancu, unul dintre posibilii noștri laureați:

Regăsesc multe adevăruri în articolul publicat de dimineață; faptul că s-au facut autoevaluări ale activităților, faptul că în sufletul multora s-a cuibărit emoția evenimentului și speranța.  La fel de adevărat este faptul că mulți se întrebă cine va fi Omul anului 2016 și că mulți lansează ipoteze și pronosticuri. Indiferent care este deznodământul acestei întrebări, încă de pe acum vreau să-l felicit pe câștigător și pe dumneavoastră pentru alegerea lui. Faptele sunt la noi dar aprecierea este la dvs.

Am urmărit evoluția decernărilor celui mai râvnit titlu,  acela de Omul anului. A fost o vreme în care oamenii politici au fost cei care erau imbatabili. În 2014, lansați opinia că unii nominalizați au dezamăgit, fapt pentru care, mare câștigator a fost un om politic promotor al culturii. În 2015, marele  câștigător a fost maestrul Valeriu Butulescu, autentic  om al culturii, care zicea, în discursul din cadrul Galei și din postura de învingător că ”cea mai curată și nealterabilă valoare este cultura și că ea nu va dezamăgi niciodată.” Cuvintele maestrului Butulescu se dovedesc a fi adevărate ; anul următor, în 2016, tot un om de cultură primește marele și râvnitul premiu: Nicoleta Bolcă! Din păcate, valoroasa actriță și manager de teatru,  pleacă din Valea Jiului, cu tot cu premiu.

Eu  sunt născut și crescut în Petroșani  și nimic nu mă poate dezrădăcina de la  poalele Parângului. Îndrăznesc să visez la acest premiu! În autoevaluarea făcută am costatat că nicun alt personaj al Văii, activând în oricare domeniu, n-a avut parte de o mediatizare atât de amplă în presa locală și național cum am avut-o eu. Dacă ar fi sa înșir sutele de link-uri unde sunt relatate faptele mele, aș pierde, cu siguranță, șirul. Punctul culminant îl reprezintă faptul că am fost subiect al unui episod al celebrei  emisiuni  „România, te iubesc!” de la Pro TV, unde numele Petroșaniului a fost la loc de cinste. Visul meu este pecetluit și de cele 5 recunoașteri oficiale; Cetățean de onoare al Petroșaniului, Diploma de excelență de le CJ Hunedoara, Distincție din parte CJ Gorj, felicitări în mesaj public (video) al prim-ministrului din 2016 și, punctul culminant, felicitarea de către PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, în mod oficial, la Târgu Jiu.

Nu-mi plac deloc autopropunerile! N-am partide politice în spate, n-am echipe manageriale în spate, n-am prieteni puternici care să mă susțină, eventual să mă propună, n-am chiar nici tată, de mic copil. Urmându-mi visurile, simt că acum este momentul să lupt pentru ceea ce cred. Și revenind la ideea de început, indiferent care va fi deznodamântul eu îl voi respecta. Și îmi voi urma,  neabătut,  drumul în continuare.

Cu stima, Avram Iancu.”

[slideshow_deploy id=’13835′]