Burse mai mari și pentru studenții de la Petroșani

studenti cu baniPotrivit unei decizii a Guvernului, studenții vor beneficia din acest an de burse sociale, de merit sau doctorale majorate. În plus, acordarea burselor sociale nu va mai fi condiționată de prezența la cursuri, iar beneficiarii acestei categorii de burse devin eligibili și pentru accesarea burselor de merit, putnd cumula cele două categorii de burse.

Pentru a face față noilor reglementări, Universitatea din Petroșani și-a dublat fondurile pentru acordarea burselor. Potrivit prorectorului Eduard Edelhauser, bursele sociale acordate studenților de la Petoșani vor avea un cuantum minim de 587 lei/lună. Acesta spune, de asemenea, că în evidențele Universității sunt identificați circa 200 de beneficiari de burse sociale.

Alți circa 300 de studenți de la Universitatea din Petroșani vor beneficia de burse de merit. Cuantumul acestora va fi între 600 și 700 de lei.

În ceea ce privește bursierii de la Școala Doctorală, și bursele acestora se vor mări de la 1000 la 1600 de lei.

Universitatea din Petroșani acordă, din acest an, burse mărite și pentru studenții din Basarabia, care vor primi 65-75 de euro/student.

[slideshow_deploy id=’17636′]