”Copii sănătoși, într-un mediu sănătos” la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani

leonida1La Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” se află în plină desfășurare proiectul educațional ”Copii sănătoși într-un mediu sănătos”. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în cadrul programului Spații verzi, componenta Spații verzi urbane.

Potrivit coordonatorul de proiect, prof. Mihaela Marița, proiectul a fost propus spre finanțare de către Asociația EDUPRO, organizație non-guvernamentală înființată în 2008 de cadrele didactice ale Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroșani, în scopul accesării de fonduri nerambursabile pentru școală. ”Scopul proiectului constă în amenajarea spațiului verde din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2 Petroșani, prin plantarea de pomi fructiferi, arbuști ornamentali și flori pe o suprafață de 3626 m2și are ca obiective principale implicarea elevilor și părinților acestora în activități de voluntariat, dezvoltarea abilităților de gospodărire ale elevilor și responsabilizarea în raport cu propria muncă, înfrumusețarea zonei verzi din curtea școlii și realizarea unui aspect plăcut și benefic al curții școlii, prin montarea de mobilier de grădină, util pentru activitățile în aer liber ale elevilor”, spune prof. Mihaela Marița.

Pentru buna desfșurare a acestui proiect educațional, Fundația pentru Comunitate a acordat un grant de 8999 lei, la care se adaugă contribuția financiară a organizației beneficiare, în sumă de 3600 lei.

leonida2

Implementarea proiectului este realizată de Asociația EDUPRO, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroșani și Primăria Municipiului Petroșani, iar activitățile specifice au demarat încă din data de 3 aprilie, prin achiziționarea unui număr de 60 de puieți de pomi fructiferi, care au fost plantați în curtea școlii, urmând ca după vacanța de primăvară, acțiunea să continuie cu achiziționarea și plantarea de arbuști ornamentali și răsaduri de flori.

La realizarea activităților propuse în proiect participă un număr de aproximativ 250 de elevi, dar și părinți sau frați/surori ai acestora, cadre didactice și personalul administrativ al școlii, membri în echipa de proiect sau voluntari.

 leonida3

leonida4

[slideshow_deploy id=’13835′]