Eveniment cultural de excepție, la Petrila

Societatea Culturală Condiția Română împreună cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc organizează un workshop pe tema recuperării memoriei în ceea ce privește perioada comunismului. Evenimentul va avea loc la Petrila, în perioada 11-14 mai și este susținut și de autoritățile locale.

“Petrila, grație eforturilor noastre, devine astfel un punct important și de interes pentru prestigiosul instutut (IICCMER-n.r.). Pe de altă parte, orașul nostru, grație muzeelor existente (Casa Memorială Ion D. Sîrbu și Mother’s Museum) vor face parte din “rețeaua memoriei”, o inițiativă menită să promoveze valorile muzeale care aduc o contribuție majoră la perioada de revoltă”, arată Ion Barbu, președintele Societății Culturale Condiția Română.

 

30 de persoane sunt așteptate să ia parte la evenimentul care va pune Petrila pe harta recuperării memoriei din perioada comunismului.

 

“Ediția trecută a worksopului a avut loc în 2016 la Râmnicu Sărat, loc în care se construiește un memoral pe tipicul celor din Sighet, iar în organizarea evenimentului am fost plăcut impresionat de implicarea primăriei din localitate. Mai facem mențiunea că la acest workhop vor participa peste 30 de invitațI din toată țara, reprezentanțI ai unor case memoriale, muzee șI asociații de profil. Să profităm, așadar, de oportunitatea de a pune Petrila pe o hartă a rețelei memoriei, un lucru de excepționalitate imagistică pentru oraș”, mai arată Ion Barbu.

 

Autoritățile locale de la Petrila contribuie cu suma de 1500 de lei pentru organizarea evenimentului

[slideshow_deploy id=’13837′]

 

 



(Următoarea știre) »