Clipe de istorie și emoție la proiecția documentarului ”Armata pe frontul subteran”, la Universitatea din Petroșani

Trustul de presă al Armatei Române a prezentat, joi, 18 mai, într-un parteneriat realizat cu Universitatea din Petroşani din Valea Jiului, în Aula , proiecția filmului documentar ,,Armata pe frontul subteran”.

Filmul a fost realizat de cineaștii Bogdan Oproiu şi Dan Constantin Mireanu și prezintă participarea Armatei la extracţia de cărbune.

În cadrul evenimentului de la Petroșani au făcut scurte prezentări:

  • comandorul Alexandru Leaua -şeful Trustului de presă al M.Ap.N.;
  • prof.univ.dr.Sorin Mihai Radu-rectorul Univ. Petroşani;
  • col.dr.Florin Şperlea- redactor-şef al Obsertorului militar.

Cei prezenți au avut șansa de a viziona un documentar deose bit, cu imagini de arhivă, dar și cu amintiri culese de realizatori în interviurile realizate în periplul lor de decumentareprin zonele miniere în care ostașii români au activat pe ”frontul cărbunelui”.

la eveniment a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, dar și alte pesonalități ale vieții publice din Valea Jiului, de la fostul prefect al județului Hunedoara, Bujor Bogdan sau fostul director general al companiei miniere din Valea Jiului, ing. Benor Voicescu, până la profesori ai Universității din Petroșani, cadre didactice și dascăli de la Școala Sanitare Postliceale ,,Carol Davila” din Petroşani sau membri ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Valea Jiului şi ai Asociaţiei Cultul Eroilor ,,Regina Maria” din municipiul Petroșani.

[slideshow_deploy id=’20328′]