Lecție de viață predată de copiii speciali

Copiii speciali au fost sărbătoriți, astăzi, de autoritățile locale de la Petroșani. Anual, în data de 3 decembrie, la nivel internațional este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Zeci de copii cu diferite probleme medicale ne-au oferit o lecție de viață. Cu ambiție, voie bună, multă muncă și dragoste orice obstacol poate fi depășit.

„Anul acesta, ca de 8 ani încoace suntem beneficiari ai invitației realizată de Primăria Petroșani să participăm cu o mică serbare pentru copiii, tinerii și persoanele cu dizabilități. Am început serbările și să întâmpinăm NAșterea Domnului așa cum se cuvine prin colinde, dar astăzi vrem să urăm tuturor persoanelor cu dizabilități “La mulți ani” și să se bucure de viață alături de noi toți”, a spus Florentina Presecan, directorul Casei Pollicino din Petroșani.

 

Evenimentul a fost susținut de Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani.

 

“A devenit o tradiție organzanizarea acestui eveniment. De fiecare dată avem acest spectacol cu copiii de la Pollicino. Sunt copii speciali, dar ei fac progrese foarte mari. Bucuria lor este practic și bucuria noastră”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Toţi copiii prezenţi la Primăria Petroşani au primit cadouri. Persoanele cu dizabilitati sarbatoresc pe 3 decembrie, in fiecare an, Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap. Aceasta zi a fost adoptata de ONU in 1992, pentru a motiva populatia sa inteleaga efectele dizabilitatilor si pentru a combate discriminaea.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)