Toma Coconea- salvator din întâmplare

Renumitul parapantist din Petroșani, membru voluntar al echipei Salvamont Petroșani, a fost salvator pentru o tânără aflată la schi în Stațiunea Parâng. Coconea alături de jandarmii montani din stațiune au auzit-o pe turistă strigând după ajutor după ce s-a accidentat la schi.

”În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 12.35, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng au auzit ţipete în timp ce patrulau în stațiune, în zona intrării pe Pârtia B.

Jandarmii s-au deplasat spre zona respectivă unde au găsit o persoană de sex feminin accidentată, în urma unei căzături de pe schiuri, în timpul coborârii pârtiei.

Patrula a trecut la asigurarea zonei și îndepărtarea curioșilor în timp ce soțul acesteia a solicitat prin apel „S.N.U.A.U. 112” intervenția ambulanței”, spun reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara. Victima a fost preluată de un echipaj S.M.U.R.D și transportată cu ajutorul echipei de jandarmi montani și a lui Toma până la ambulanța S.M.U.R.D. Tănăra, în vârstă de 34 ani, a fost dusă la Spitalul de Urgență Petroșani pentru a primi îngrijiri medicale.

[slideshow_deploy id=’24093′]