Ultimul Interviu Înainte De Urcarea La Îngeri – Marcel ”Rico” Cristea (56 De Ani)

”Eram antrenor tânăr, 36 de ani și, la rândul meu, am încurajat tinerețea! Îi lansasem pe tinerii pe atunci Iosif Kalai, Adi Câmpean, Gabi Apetrei, Cosmin Kanduth… Cu ei trebuia să ne luptăm cu echipa celebrului Vasile Simonaș, dar nu ne-a fost nici o clipă teamă, chiar dacă la final am fost învinși cu 3-1. Un stadion arhiplin și pe dealurile din jur, într-un fel trăiam atmosfera din Cupa României, când în 1987 jucasem împotriva Universității Craiova la Paroșeni. (…) Am trăit, într-adevăr, momente frumoase. Iată, au și trecut 20 de ani…”.
(Interviu consemnat de jurnalistul sportiv Genu Tuțu despre istorica partidă Inter Petrila – Astra Ploiești din Cupa României).

Antrenorul Marcel ”Rico” Cristea, fostul mare mijlocaș al Jiului, era antrenorul echipei petrilene, … , care îi avea în componență pe Ghitan, Simeanu, Kalai, Nicoarã, Cr. Lazãr, Robert Daj, Pilea, Muntoiu, Kanduth, Adi Câmpean, Gabi Apetrei. Fiind condusi cu 1 – 0 petrilenii au egalat la 1 – 1 însă apoi ploiestenii au învins cu 3-1.

Drum lin printre îngeri! Dumnezeu să te odihnească în pace!

„Îți mulțumesc din suflet pentru felul în care m-ai crescut, pentru tot ce m-ai învățat și pentru faptul că nu mi-ai fost doar părinte în viața mea, ai fost singurul meu prieten adevărat. Dumnezeu te-a luat prea devreme acolo sus la el, dar pe de o parte îl înțeleg pentru că a vrut să își întărească mijlocul terenului cu un număr 5, poate așa a vrut el să nu te mai lase lângă mine. Oricum sper ca de acolo de sus să veghezi asupra noastră și să ai grijă de noi. Din inima și sufletul meu nu te va scoate nimeni niciodată și să ști că Te Voi Iubi Mereu. Dumnezeu să te ierte și să aibă grijă de tine acolo sus. Odihnește-te în pace, suflet blând. Adio părinte, tată și, nu în ultimul rând, prieten. Te voi iubi mereu!” (Alin Cristea – fiul)