AJOFM Hunedoara estimează plăți de șomaj tehnic pentru 20.000 de hunedoreni

Potrivit datelor statistice comunicate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă – Hunedoara, plățile efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic au atins valoarea de 17.435.035 lei.

Pentru luna aprilie, până în prezent au fost analizate 1.708 solicitări și au fost efectuate plăți ale drepturilor bănești corespunzătoare șomajului tehnic pentru 13.511 persoane.

Directorul executiv al A.J.O.F.M, Georgeta Tomuța precizează că nu s-au înregistrat depășiri ale termenului legal de 15 zile pentru plată, Hunedoara fiind printre primele județe din țară unde angajații agenției au procesat rapid toate cererile primite și au efectuat plățile.

În acest moment mai sunt depuse 800 de solicitări aflate în faza de verificare și pregătire la plată. Se estimează că, în județul Hunedoara, numărul total al persoanelor plătite pentru șomaj tehnic va ajunge la aproximativ 20.000.

”Având în vedere numărul mare de cereri depuse și de informații solicitate prin telefon sau e-mail, angajații AJOFM Hunedoara au fost prezenți la serviciu inclusiv în zilele de 1 și 2 mai dar și la sfârșit de săptămână, iar în continuare se va lucra în regim continuu, pentru rezolvarea la timp a tuturor solicitărilor primite de la angajatorii din județul Hunedoara”, a declarat Georgeta Tomuța.