Ce este noul formular de localizare a pasagerului (PLF): Cine trebuie să îl completeze şi de când

Raed Arafat, șeful DSU, a anunţat, în cursul zilei de duminică, faptul că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF), implementat deja în alte ţări.

Având în vedere numărul mare de români aşteptaţi să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei şi facilitarea liberei circulaţii, în contextul apariţiei şi extinderii noii tulpini Omicron, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularului de localizare a pasagerului.

La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare şi o cale nouă de legătură, între ţară şi românii din diaspora.

Arafat a declarat că formularul de localizare al pasagerului (PLF) este implementat în multe ţări, în aeroporturi, şi pe care pasagerul îl completează înainte şi îl prezintă la graniţă

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat el.

Sursa: adevarul.ro