Pe cont propriu pentru dezvoltarea turismului

 

Guvernul nu a mai alocat niciun leu pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a stațiunii montane Pasul Vâlcan. Mai mult decat atât, stațiunea nu mai este eligibilă nici în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, pentru că este doar de interes local, și nu național.

pasul valcan

 

“Nu mai suntem eligibili pentru a obţine finanţare europeană. S-a greşit în momentul în care cei de la Bucureşti au stabilit clasificarea. Pentru a fi declarată staţiune de interes naţional trebuie să avem infrastructură, apă, canalizare, curent. E un proces mai lung”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Chiar și așa, edilii nu disperă, aceștia susțin că există posibilitatea să se mai aloce bani, însă pentru moment au alte priorități.

“Nu am mai primit bani, probabil vom mai primi, dar nu se poate tot dintr-o dată. Acum avem alte priorităţi în localitate. Încă mai sunt alei cu noroi şi trotuare neasfaltate”, a mai subliniat sursa citată.

Ar mai fi nevoie de 11 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor. Statiunea montana Pasul Valcan ar trebui sa fie unita cu cea din Straja. Cel putin acesta este proiectul de dezvoltare a domeniilor schiabile din vestul Vaii Jiului. Consiliul Local Vulcan în implementarea proiectului „Schi în România, oraşul Vulcan” începând cu anul 2009. Până în prezent, Autoritatea Naţională pentru Turism a plătit către Consiliul Local Vulcan, In conformitate cu actele normative în vigoare la momentele respective şi al contractelor dintre fostul M.D.R.T. şi C.L. Vulcan, suma de 48.051.000 lei

La Vulcan, ultima alocare financiară datează din anul 2011 atunci când ministerul a alocat suma de 19.180.000 de lei. În anul 2009 şi 2010 s-au alocat 10.700.000 lei, respectiv 18.171.000 lei.

Contribuţia Consiliul Local Vulcan la contractul de lucrări a fost de 600.000 lei.

[slideshow_deploy id=’24093′]