Gest de onoare la Lupeni / Artista Tatiana Stepa a fost declarată ”Cetățean de onoare” al localității

tatiana_cdMunicipalitatea din Lupeni a adoptat astăzi, la inițiativa primarului Cristian Resmeriță, acordarea titului de ”Cetățean de onoare” al localității, post mortem, artistei Tatiana Stepa.

În acest sens, proiectul de Hotarâre nr. 173/2016, iniţiat de primarul Cristian Remeriţă, a fost aprobat astăzi de Consiliul Local al  Municipiului Lupeni, cu unanimitate de voturi,

resmerita-primar-lupeni”Salut decizia consilierilor locali și le mulțumesc pentru acest gest necesar pe care-l facem față de una dintre artistele reprezentative ale folkului românesc, Tatiana Stepa. Datorită  muzicii sale și caracterului deosebit de care a dat dovadă pe scenă și în viață, Tatiana Stepa a fost un ambasador al municipiului Lupeni, orașul în care a trăit o bună parte din viață și pe care l-a cinstit și l-a respectat până la prematura sa trecere în neființă. Chiar dacă nu mai este printre noi, Tatiana Stepa va rămâne veșnic, în amintirea noastră, drept unul dintre cetățenii cu adevărat de onoare ai Lupeniului”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Tatiana Stepa s-a născut în municipiul Lupeni, la 21 aprilie 1963. Ea a fost înconjurată de muzică de la o vârstă fragedă. A cântat prima dată pe scenă când era la grădiniță. În copilărie a urmat cursuri debalet, vioară și pian. A făcut „Liceul de Arhitectură” din București. Aici a fost primul loc în care a auzit muzică folk. Pentru că făcuse vioara ani de zile, nu i-a fost greu să cânte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraș, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cântec numit „Și-am să-mi fac o doină (versuri Adrian Gavrilă) „, rămânând în componența cenaclului condus de poetul Adrian Păunescu până în anul 1985, revenind alături de același poet, din anul 1992 până în anul 1996, ca membră a Cenaclului „Totuși Iubirea”. De-a lungul carierei sale, Tatana Stepa a participat la peste 2.000 de spectacole, atingând un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar de la  Galați.

După interzicerea Cenaclului Flacăra, revenită în orașul natal, Tatiana Stepa a lucrat la Mina Lupeni, timp de 11 ani. A revenit pe scenă după decembrie 1989, mai întâi acasă, în Valea Jiului, mai apoi în toată țara, dar și în strîinătate, susținând peste 1000 de concerte, până când, la 46 de ani, a părăsit definitiv scena, răpusă de o boală necruțătoare la 7 august 2009.

Muzica Tatianei Stepa stârnește însă și astăzi aceași vibrantă emoție, iar talentul său artistic este dus mai departe, în prezent, cu succes, de fiul său Cătălin Stepa, devenit una din vocile cele mai îndrăgite ale folkului românesc.

[slideshow_deploy id=’27126′]