Valea Jiului. Poliţiştii au dat amenzi de peste 10 mii de lei

Control_traficO acţiune a Serviciului Rutier Hunedoara – Compartimentul Legalitate Transporturi s-a soldat în câteva ore cu amenzi de peste 10 mii de lei, certificate reţinute ori maşini oprite scoase temporar din circulaţie.

Razia derulată pe cele două drumuri naţionale care tranzitează Valea Jiului a vizat depistarea conducătorilor auto, precum şi a operatorilor de transporturi rutiere, care nu respectă legislația specifică în domeniul în care activează.

Au fost verificate peste 73 autovehicule destinate transportului rutier public de mărfuri sau persoane, dar şi autovehicule destinate transportului în regim taxi. „În urma acestor verificări, poliţiştii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.346 lei. Din cele 27 de sancțiuni contravenționale, 11 sancțiuni au fost aplicate pe numele conducătorilor auto care au circulat cu autovehicule cu defecțiuni tehnice, sau cu inspecție tehnică periodică expirată. Alte 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind transportul public în regim taxi. De asemenea, au fost vizaţi şi operatorii de transport public de marfă sau persoane, pe această linie fiind aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea legislației în domeniu. În urma aceste acţiuni, poliţiştii au retras şi 2 certificate de înmatriculare”, declară reprezentanţii IPJ Hunedoara.