Control judiciar în loc de arest la domiciliu pentru „lotul Moloţ”

IMG_2188Magistraţii de la Tribunalul Alba a decis, marţi, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru toţi cei cinci inculpaţi din „lotul Moloţ”.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, vicepreşedintele Tiberiu Balint, precum şi oamenii de afaceri Robertto Patrick Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte vor fi cercetaţi sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Hunedoara care au analizat cererea de prelungire a arestului la domiciliu formulată în acest dosar.
IMG_2197Pentru Robertto Patrick Venter şi Emanoil Milică Pup decizia este definitivă, întrucât judecătorii s-au mai pronunţat în această speţă şi în data de 25 februarie. În schimb, în celelalte trei cazuri procurorii pot ataca hotărârea instanţei. Reamintim că, în data de 9 decembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis măsura arestului la domiciliu pentru Ioan Mircea Moloţ, Tiberiu Ioan Balint, Robertto Patrick Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. Asta după ce, cu cinci zile mai devreme, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de D.N.A.-Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpaţilor şi a dispus măsura controlului balintjudiciar până la data de 15.02.2015. Cei cinci sunt cercetaţi într-un dosar care vizează infracţiuni de spălare de bani, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instrumentat de DNA.

Foto:alba24.ro