Primăria Vulcan, singura din Vale prezentă pe Facebook

images (10)   Prea puţini sunt edilii din Valea Jiului care au înţeles că reţeaua de socializare este o „armă” importantă în comunicarea cu cetăţenii pe care-i păstoresc. Chiar dacă la ultimele alegeri reţelele de socializare au avut un rol important, poate chiar definitoriu.

Dintre cele şase administraţii locale din Valea Jiului doar două şi-au creat o pagină pe reţeaua de socializare cu cei mai mulţi utilizatori, restul edililor preferând comunicarea, de cele mai multe ori ocazional, pe siteu-rile proprii. Totuşi, cele mai multe administraţii nu sunt chiar străine de Facebook, edilii preferând să i-a pulsul comunităţii de pe conturile personale.

Primăria Vulcan este singura care are pagină pe reţeaua de socializare şi o foloseşte la maximum, aici fiind postate toate evenimentele derulate în urbe, iar mesajele primarului Gheorghe Ile sunt transmise atât pe pagina sa personală cât şi pe cea a municipalităţii. În plus, cei care administrează şi întreţin pagina primăriei au grijă să o ţină la zi cu fotografii legate de proiectele promovate.

Nici Primăria Petrila nu stă extrem de rău însă cele mai multe postări sunt legate de spectacolele ce au avut loc ori urmează să se desfăşoare şi extrem de rar legate de proiectele administraţiei. Restul primăriilor nu au considerat că este eficient un cont gratuit pe reţeaua de socializare unde sunt şi riscuri nu doar beneficii, pentru că pe Facebook edilii pot primi şi critici din partea localnicilor nu doar laude. Primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca şi cel din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi ţin legătura cu comunităţile pe care le păstoresc pe paginile personale, iar cei din Lupeni ori Uricani nu şi-au făcut cont.