CE VOR FACE MINERII CARE NU MAI ACTIVEAZĂ ÎN DOMENIU, DACĂ NU VOR MAI BENEFICIA DE RECONVERSIA PROFESIONALĂ?

Nu mai puțin de 225 de mineri vor părăsi sistemul minier în scurt timp. Aceștia nu vor mai beneficia de reconversia profesională, pentru a învăța o nouă meserie. Și asta pe fondul deciziei Uniunii Europene care arată că aceste sume s-au alocat numai până în anul 2014.

20150528_112802_resizedNoi am trimis o notificare către Ministerul Energiei și care se află în lucru la Consiliul Concurenței, care cuprinde și acest element de reconversie profesională, care a fost scris in decizia Uniunii Europene până în 2014, iar sumele alocate reconversiei nu s-au cheltuit în totalitate și am dori prin această notificare ca și  în anii viitori aceste sume să fie realocate până în 2018, să benefieze toți oamenii de aceste sume de reconversie profesională”, a declarat Aurel Anghel ,directorul SNÎMVJ.

Anul trecut minerii care nu au mai activat în acest domeniu, au avut numeroase alternative de a se reforma profesional.

 “Am avut meserii diverse anul trecut, începând de la strungari, frezori, instalatori, până la inspector SSM, specialist pe resurse umane și ghid montan. Chiar am avut câteva grupuri de meserii inedite pentru această activitate și care nu s-au găsit în anii trecuți în planurile firmelor de reconversie profesională” ,a adăugat Aurel Anghel.

Directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel a specificat că datorită lipsei încasărilor de la Complexul Energetic Hunedoara din ultima perioadă, au existat patru societăți care au intenționat să înainteze dosarele de insolvență. SNÎMVJ s-a angajat față de trei societăți să le returneze banii.  Mai este o singură societate care are pe rol depunerea insolvenței, cu care directorul va purta discuții în această săptămână.

[slideshow_deploy id=’14655′]



(Următoarea știre) »