DE ASTĂZI EXISTĂ GARANȚII CERTE CĂ VALEA JIULUI NU RĂMÂNE FĂRĂ APĂ POTABILĂ PE PERIOADA REABILITĂRII BARAJULUI DE LA VALEA DE PEȘTI

Temerile că populația din vestul Văii Jiului ar putea rămâne fără apă potabilă după golirea barajului de la Valea de Pești au fost eliminate, odată cu finalizarea în timp record, a unei  investiții de siguranță realizata de Apa Serv Valea Jiului.

20151001_121446

 

În acest sens, Apa Serv Valea Jiului a pus astăzi în funcțiune sursa de alimentare din râul Jiul de Vest. Aceasta a fost realizată într-un timp record de numai două săptămâni de către angajații operatorului regional de apă din Valea Jiului. ”Vreau să-i  felicit pe toți angajații  noștri care sub coodonarea colegilor mei Florin Donisa și Cristi Ionică, au lucrat exemplar, în ciuda vremii nefavorabile, pentru ca această investiție să poată fi  terminată la termenul pe care ni l-am impus ”, a declarat Costel  Avram, directorul Apa Serv , astăzi, la punerea în folosință a stației de captare a apei realizată la Valea de Pești.

valkea de pesti2Noua stație de captare, construită pe Jiul de Vest în apropiere de uzina de apă de la Valea de Pești va asigura debitul de apă necesar pentru asigurarea celor 300 l/s  de apă necesari pentru a garanta consumul  în localitățile din vestul Văii Jiului. Seful  departamentului  tehnic al ASVJ, ing. Florin Donisa arată că ”practic am construit, în timp record, cu angajații noștri dar și cu sprijinul celor de la Apele Române un mic baraj de acumulare provizoriu, o stație de pompare a apei din Jiu, dotată cu 3 pompe,  și o conducă de transport pe o lungime de circa 150 de metri  care aduce apa din Jiu în stația de tratare de la Valea de Pești . Împreună cu sursele noastre de pe Buta și Lazărul, noua captare ne dă acum siguranța că avem debitul de apă necesar pentru a funcționa la capacitate normala, astfel încât nu vor  exista sincope în ceea ce privește asigurarea apei la parametrii corespunzători  pentru beneficiarii noștri din Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa și parțial, Petroșani” , spune Florin Donisa.

valea de pestei3Odată cu finalizarea acestui obietiv de investiții realizat de Apa Serv, cei de la Apele Române vor începe, de mâine, golirea totală a barajului de acumulare de la Valea de Pești și demararea efectivă a lucrarilor de curățare a vanelor și a celorlalte lucrări de reabilitare. Toate aceste lucrări vor dura până în luna martie a anului viitor, însă reumplerea la capacitate maxima a barajului de la Valea de Pești ar putea dura până la doi ani.

Cu toate că realizarea acestei investiții dar, mai ales, exploatarea acestuia aduce o creștere a cheltuielilor operatorului de apă din Valea Jiului, pentru directorul general  Costel Avram garanția faptului că oamenii vor avea apă potabilă 24 de ore din  24 este mult mai important decât valoarea profitului financiar al firmei consemnată la final de an.

[slideshow_deploy id=’22083′]