Tălpi puse unui teleski adus de cabanieri în Parâng?! Primarul Ridzi neagă şi spune că-i aşteaptă oricând pe investitori!

Mai mulţi proprietari de cabane din Parâng vor să-şi unească eforturile pentru  monta, pe banii lor, un teleski, care să deservească Pâria B, cea mai folosită din staţiunea montană. S-ar fi lovit însă de refuzul categoric al unui respnsabil din cadrul municipalităţii, care ar fi motivat că instalaţia nu e nouă, asta deşi în zona respectivă nu există niciuna! Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune, însă, că nu există niciun impediment.

ritziUn teleski perfect funcţional ar urma să deservească pârtia B din Parâng şi asta fără ca administraţia publică să scoată vreun leu din cont. Câţiva cabanieri şi-au unit eforturile şi vor să-la ducă din Austia, aşa încât staţiunea să devină mai atractivă pentru turiştii care în ultimii ani au cam ocolit Parângul. Municipalitatea ar trebui doar să pună la dispoziţia investitorilor în turism terenul desub stâlpii pe care va fi montată înstalaţia de transport pe cablu, iar investiţia s-ar fi ,materilizat deja dacă în cadrul Primăriei oamenii nu ar fi dat peste un responsabil care a spus „NU”. Vezi Doamne, insalaţia nu ar fi fost nouă şi nu cadra cu restul lucrărilor din proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parânf, derulat în ritm de melc din cauza alocaţiilor bugetare  care în ultimii ani au venit cu ţîrîita. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi neagă că ar fi fost vreo problemă cu vreun director de prin Primărie şi spune că este de acord şi îi aşteaptă pe investitori. „Ştiu despre ce este vorba şi este o idee bună. Nu contează dacă instalaţia este nouă sau veche, dar trebuie să ne facă o solicitare pentru concesiunea terenului sub teleski. Nu avem încă nimic concret, însă am discutat de principiu şi este o idee bună”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

De precizat că în Parâng se derulează un proiect extrem de îndrăzneţ, care vizează realizarea unui uriaş complex turistic pentru sporturi de iarnă menit să transforme staţiunea într-una dintre cele mai moderne din Europa. Lipsa banilor, care trebuiau să vină de la Guvern, a făcut, însă ca lucrările să se desfăşoare extrem de lent. Până acum, în cadrul proiectului au fost amenajate pârtiile de schi, bazinul de apă pentru instalaţiile de zăpadă artificială, au fost achiziţionate instalaţiile propriu – zise, tunurile de zăpadă, ratrakurile, echipamentele pentru pârtii, dar a fost construit şi un nou telescaun, care pleacă de la Cabana Rusu. Domeniul schiabil din  Parâng ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii, iar pentru accesul facil ar urma să fie amenajată şi  o telegondolă. Licitaţia pentru realizarea lucrărilor cuprinse în proiect a fost câştigată de asocierea de firme Kranz Eurocenter Piteşti – Acomin Cluj şi Doppelmayer Austria. Primarul din Petroşani spune că peste vară s-a mai lucrat în Parâng la amenajarea unro spaţii tehnice şi a unor garaje pentru utilajele necesare în mungte, cum ar fi ratrakul. Dacă vor fi montate şi pompele, toate pârtiile vor  putea  beneficia de tunuri de zăpadă artificilială, nu doar pârtia B unde sunt deja funcţionale.

[slideshow_deploy id=’13837′]