„La Multi Ani, România!”, la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu

Actorii Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroşani vor să marcheze pe scenă Ziua Naţională a  României printr-o serie de spectacole organizate în cadrul Fetsivalului institulat sugestiv „La Mulţi Ani, România!”. Iar municipalitatea din Petroşani vine ca şi partener în acest proiect.

actori

Conducerea instituţiei de cultură din Petroşani a trimis administraţiei publice o solicitare privind acordarea unui sprijin financiar pentru organizarea acestui eveniment dedicat Zilei Naţionale a României. În perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie, pe scena teatrului vor fi puse în scenă spectacole memorabile, respectiv „Prăvălia cu sentimente”, de Cornel Udrea (spectacol jucat de actorii Teatrului de Nord Satu Mare), „Ca la noi la nimenea”, de Sebastian Lupu, „Suflet românesc”, de Dan Puric şi „Pragul albastru”.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Petroşani au apreciat această idee a conducerii Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu”, care este una dintre cele mai vechi istituţii de cultură din ţară, şi a decis să sprijine manifestarea. Potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care va fi supus aprobării în plenul Consiliului Local Petroşani,, municipalitatea doreşte să participe financiar cu suma de 4.000 de lei, necesară organizării evenimentului. „Prin alocarea acestei sume, cetăţenii municipiului Petroşani vor beneficia de un spectacol gratuit în data de 30. 11. 2015 susţinut de actorii de la Teatrul de Nord Satu Mare”, a explicat primarul Petroşaniului.

 

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]