Manifestare dedicată lui Constantin Brâncuşi, la Petroşani

 

Brâncuşi celebrat la Petroşani.Administraţia locală de la Petroşani, Casa Pro Ubis şi PetroAqua au organizat un eveniment în cinstea marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Mâine, 19 februarie, la nivel naţional se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi. La Petroşani a avut loc o expoziţie dedicată sculptorului fără egal, dar şi o lansare de carte.

IMAG2138

“Vreau să îi felicit pe cei de la PetroAqua şi Casa Pro Urbis pentru implicare. Aşa cum zicea şi Brâncuşi, “voi nici nu ştiţi ce vă las eu”, cred că ar trebui să ştim ce avem noi la Petroşani şi va trebui să punem în valoare, faptul că a stat o lună de zile la Petroşani şi că aici s-a realizat Coloana Infinitului poate fi un lucru foarte important pentru municipiul nostru, pentru turismul cultural şi pentru simbolistica Petroşaniului, chiar dacă Brâncuşi s-a născut în Gorj”, a subliniat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

IMAG2139

Astăzi, la Petroşani, a avut loc lansarea primei ediții a unui volum care autorii au publicat scrisorile între Constantin Brâncuși și ucenicii săi sau corespondențele între cei ce au ridicat Coloana Infinitului, în formă lizibilă. Pe 19 februarie se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. În aceeași zi, în România este sărbătorită, în premieră, ”Ziua Brâncuși” în semn de recunoaștere a rolului pe care genialul artist l-a avut în viața culturală românească și universală.

IMAG2140

IMAG2144

IMAG2145

 

FOTO : Monika BACIU

[slideshow_deploy id=’27028′]