Aproximativ 150 de preşcolari din Petroşani primesc tichete sociale

Începând de astăzi, părinţii cu venituri modeste sunt aşteptaţi să depună cererile pentru tichetele de grădiniţă. Beneficiarii acestui program sunt copiii care provin din familii defavorizate, iar Guvernul alocă 50 de lei lunar pentru fiecare copil. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Petroşani au pus la punct ultimele detalii, iar părinţii care au venituri foarte mici sunt aştptaţi să vină şi să depună cererile pentru a beneficia de ajutor.

500prescolari-1337789632

“Se acordă stimulente educaţionale pentru participarea în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din famili defavorizate. este vorba de stimularea participării în invăţământul preşcolar a copiilor provenind din familiile defavorizate şi este vorba de copiii care au vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani. Vârsta minimă a copilului trebuie să fie de 3 ani. Copilul poate să meargă la grădiniţă şi înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, dar numai de la vârsta de 3 ani devine eligibil pentru acordarea acestor tichete sociale. până la vârsta de 6 ani, poate să îi împlinească pe parcursul anului şcolar în curs”,  a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

Pentru a beneficia de aceste tichete, copiii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Una dintre acestea este legată de prezenţa lor la grădiniţă.

La Petroşani, în jur de 150 de copiii vor primi aceste tichete sociale în valoare de 50 de lei, iar părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora pot depune cererile până în data de 30 aprilie.

“Până pe 10 februarie a trebuit să dăm o situaţie la Ministerul de Finanţe privind numărul potenţial de beneficiari. Din ceea ce avem noi la ajutor social şi la alocaţia de susţinere a familiei a fost un număr de 150 de beneficiari. Pentur anul acesta şcolar cererile se vor primi până în 30 aprilie. Cei care vor veni cu cereri după 30 aprilie. Cei care vor veni după 30 aprilie şi îşi vor înscrie copiii după 30 aprilie în grădiniţă vor beneficia începând cu septembrie 2016 pentru anul şcolar 2016-2017”,  a conchis Mraz.

[slideshow_deploy id=’13835′]