Radu Sorin, Rector al Universităţii Petroşani cu drepturi depline

Radu Sorin este, de miercuri, Rector cu drepturi depline al Universităţii Petroşani, după ce a primit ordinul Ministrului Educaţiei privind validarea rezultatelor alegerilor care au avut loc la instituţia de învăţământ superior şi de învestire în funcţie a acestuia.

Informaţia ne-a fost confirmată de Radu Sorin, care a precizat că în această dimineaţă a sosit documentul menţionat anterior. Reamintim că, la finele lunii februarie, Radu Sorin a câştigat cel de-al doilea tur de scurtin al alegerilor de la Universitatea Petroşani, învingându-l pe Marius Marcu, cel care a deţinut funcţia interimară după decesul fostului rector, Aron Poantă.

Radu Sorin a obţinut 103 voturi, în timp ce Marius Marcu doar 85. Pentru desemnarea noului rector a fost nevoie de organizarea a două tururi de scrutin, asta pentru că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi iniţial în cursă nu s-a detaşat într-o manieră categorică la prima rundă a alagerilor, din data de 24 februarie.  Astfel, în turul doi au intrat Marius Marcu şi Radu Sorin, iar cel din urmă a  reuşit să învingă.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »