CENTRUL DE SANATATE DIN PETRILA ESTE DESCHIS, DAR NU ARE MEDICI

ILIE PADUCEL: „TREBUIE INDEPLINITE NISTE FORMALITATI CA ASA ESTE LEGISLATIA ROMANIEI”

spitalpetrila3

 

Centrul de Sanatate din orasul Petrila a fost inaugurat in urma cu o saptamana, insa nu sunt doctori care sa ofere servicii medicale pacientilor, desi inainte cu o zi de marele eveniment edilul a scris pe un cont de socializare ca problema medicilor a fost rezolvata.

„Am rezolvat și problema medicilor pentru Centrul de Sănătate din Petrila. Pe această cale îi mulțumesc directorului Spitalului de Urgență din Petroșani, Alin Vasilescu. Deschiderea oficială va avea loc joi, 10 martie, de la ora 11, unde vor fi prezenți și medicii care își vor desfășura activitatea în cele 11 cabinete ,care vor funcționa în acest centru medical  a scris  primarul orasului Petrila, Ilie Paducel.

Intrebat, astazi, despre acest aspect care de fapt nu a fost solutionat, edilul a spus ca mai trebuie indeplinite o serie de formalitati si ca aceasta problema se va rezolva in curand.

”Incepand de saptamana viitoare vin doi medici, pe urma inca doi,  si tot asa pana vor fi in total 12. Azi dimineata am vorbit cu directorul spitalului Alin Vasilescu acest lucru,  si vreau sa ii anunt pe cetateni ca dupa ce l-am  inaugurat, trebuie indeplinite niste formalitati,  ca asa este legislatia stufoasa a Romaniei. Trebuie sa anunt scoaterea la concurs a posturilor pentru medici, pentru a fi aprobate de la Bucuresti” a declarat primarul orasului Petrila, Ilie Paducel.

Edilul petrilean tine cont de necesitatile locuitorilor, motiv pentru care a stabilit ca primul cabinet deschis sa fie cel de fizioterapie.

„Prima data incepe fizioterapia care este foarte mult dorita de catre cetateni si din aproape in aproape se va rezolva. Ce-a fost greu pana acum a fost autorizarea cabinetelor care a durat 4 luni” a mai spus edilul.

Centrul de Sanatate are 11 cabinete medicale ,care au fost dotate cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Acestea sunt: Cardiologie, Psihiatrie, Obstetrică ginecologie, Pediatrie, Medicină internă, Recuperare, Neurologie, Ortopedie-tramatologie, Chirurgie generală,  Medicină fizică și balneologie și Radiologie. Pe langa acestea, centrul dispune de un  laborator de analize medicale modern, dar și de 10 paturi pentru internări de o zi. Pentru realizarea acestuia, autoritățile locale din orașul Petrila, au avut la dispoziție peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, suma la care atat administratia publica locala, dar si Guvernul au mai adus un aport de peste  1 milion de lei.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]