CAR Unirea IFN Petroșani la ora bilanțului activității pentru anul 2015 și previziunilor economice pentru 2016

Delegații Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Unrea IFN Petroșani s-au întâlnit, la finalul săptămânii trecute, pentru a evalua activitatea anului 2015 a acestei apreciate unități financiare din Valea Jiului, dar și pentru a stabili direcțiile strategice de abordare a anului financiar 2016.

car1

Din raportul de activitate pentru anul 2015, prezentat de președintele CAR-ului, Vasile Tarța s-a concluzionat că anul precedent a fost unul bun, în trendul ultimilor ani de succes ai acestei case de ajutor reciproc. Acest lucru se datorează în primul rând unei echipe profesioniste care formează Comitetul Director al CAR Unirea (Vasile Marcu – președinte, Vasile Bâtoancă – vicepreședinte, Violeta Ologu – director economic, Petru Gheorghe Budai – secretar și Zoltan Fazekas – membru) și echipei de salariați din cele 6 agenții, dar și seriozității membrilor CAR, al căror număr a crescut în 2015 de la 2954 la 3122. Consiliul director a constientizat faptul că atractivitatea sistemului CAR este rezultatul serviciilor oferite. În acest scop a analizat în permanență oferta de credite pentru nevoi personale practicate de institutiile de credit din zonă, adaptându-se în așa fel încât să asigure atât interesul beneficiarilor de împrumut, cât și necesitatea acoperirii nevoilor de dezvoltare și capitalizare”, a declarat Vasile Tarța, președinte CAR Unirea.

Potrivit raportului prezentat de directorul economic ec. Violeta Ologu, în anul 2015 toți indicatorii economici ai acestei case au fost realizați conform previziunilor. Astfel, veniturile CAR-ului s-au cifrat la 2.045.414 lei (100,74% față de anul precedent), cheltuielile au fost în sumă de 1.185.094 lei (116,12% față de anul precedent) -justificate și de deschiderea unui număr de două noi agenții, în Giroc (jud. Timiș) și Curtici (jud. Arad). În ceea ce prvelte principala activitate a casei, reprezentânt împrumuturi acordate membrilor, anul 2015 consemnează statistic acordarea unui număr de 2.093 de împrumuturi însumând 9.264.560 lei.

car2”Stabilitatea casei noastre, aspect în sfera caruia Consiliul director a acționat cu operativitate, în funcție de oportunitati și de evoluția pieței de capital, este reflectată de cei mai semnificativi indicatori de supraveghere cantitativi și de eficiența a utilizarii activelor patrimoniale”, spune Violeta Ologu, directorul economic al CAR Unirea. Afirmația este susținută chiar și de simpla enumerare a valorii celor mai importanți indicatori economici din sistemul CAR, consemnați în activitatea CAR Unirea IFN Petroșani în anul 2015. Astfel, la capitolul solvabilitate se înregistrează un procent de 25,38% (față de 11% cât este ținta stabilită de direcția de supraveghere); la capitolul lichiditate se consemnează un procent de 29,90% (față de 10% cât este ținta stabilită de direcția de supraveghere); rezervele înregistrează un procent de 24,89% (față de 11% cât este ținta stabilită de direcția de supraveghere) iar acoperirea fondului social al membrilor cu capital propriu reprezintă un procent de 35,43% (față de 13% cât este ținta stabilită de direcția de supraveghere).

car3Delegații la Conferința anuală a CAR Unirea IFN au aprobat și câteva modificări statutare, în general necesare în urma extinderii ariei proprii de activitate spre zona de Vest a țării, dar și ca urmare a transformării Uniunii Județene (UJCAR) în Uniunea Regională Vest, fapt confirmat chiar de către directorul executiv al acestei Uniuni, Călin Răscolean, prezent la evenimentul membrilor CAR Unirea.

O noutate importantă în activitatea casei o reprezintă un nou produs lansat pe piață. ”Datorita initiativei Uniunii Teritoriale Regiunea Vest de a crea fondul social „Viitorul” destinat copiilor și/sau nepoților minori ai membrilor, începând cu data de 20 martie 2016 CAR Unirea Petroșani IFN a demarat acțiunea de educare a copiilor membrilor în spiritul economisirii și al apartenentei la o instituție de întrajutorare financiară, contribuind astfel la asigurarea continuității mișcării CAR”, precizează Vasile Tarța, președintele CAR Unirea.

[slideshow_deploy id=’17636′]