Municipiul Deva, o nouă haltă pentru turneul de popularizare a științelor românești

Academia ”Ştiinţă şi Tehnică” întreprinde, în aceest zile, un  turneu de popularizare a ştiinţelor în şcolile româneşti. Scopul acestor evanimente este de a-i familiariza pe elevi cu tot ceea ce e nou şi interesant în domeniile ştiinţifice ale momentului.

academie-de-stinte

În acest context, pe 20 aprilie 2016, ora 10,00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în sala Spiru Haret, a avut loc Conferinţa S&T.
La eveniment au participat: scriitorul Alexandru Mironov cu o prelegere despre futurologie/marile provocări ale viitorului – de la energie, resurse, suprapopulare la explorare spaţială, domnul Cătălin Beldea, jurnalist de ştiinţă, care a vorbit despre eclipsele de soare şi misterele sistemului nostru solar şi domnul Alexandru Safta, jurnalist de ştiinţă, care a avut o prezentare despre creierul uman şi dezvoltarea inteligenţei artificiale.

La eveniment au participat aproximativ 300 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva şi 20 de cadre didactice din şcolile hunedorene.

De asemenea, au fost organizate şi activităţi suplimentare sub formă de mini expoziţii tehnice, astfel domnul profesor Mircea Lac a prezentat miniexpoziţia de jucării şi mecanisme din lemn realizate de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, domnul profesor Mircea Nistor de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara a prezentat exponate de electronică aplicată, robotică şi materiale didactice şi domnul profesor Sorin Stănculescu de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva a efectuat experimente didactice cu echipamente de robotică.

[slideshow_deploy id=’24093′]