Proces pentru onorariul administratorului judiciar al CEH

Casa de Insolvență GMC Craiova, fostul administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara se judecă la Tribunalul Hunedoara pentru onorariu.
complexul-energetic-hunedoara2-465x390
 GMC Craiova, desemnată la începutul lunii ianuarie drept administrator judiciar al CEH, a formulat o cerere privind stabilirea onorariului, care a avut joi primul termen de judecată, însă magistrații au dispus amânarea procesului până la data de 17 august „pentru a se comunica fostului administrator judiciar al debitoarei întâmpinarea depusă de debitoare, cu mențiunea să depună răspuns la întâmpinare”, după cum a dispus judecătorul de caz.
De precizat că, prin sentința pronunțată de judecătorul sindic în data de 7 ianuarie, când a fost aprobată cererea de deschidere a procedurii de insolvență, s-a stabilit și onorariul, însă pentru întreaga procedură.  Admite cererea formulată de către debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA . Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA . În temeiul disp.art.66 al.7 din Legea 85/2014 dispune conexarea dosarului nr.2503/97/2015 al Tribunalului Hunedoara la prezentul dosar. Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu în prezenta cauză Casa de Insolvenţă GMC , având o remuneraţie provizorie de 3.000 lei pentru întreaga procedură”,a  fost soluția instanței.
Între timp, la începutul lunii mai, Curtea de Apel Alba Iulia a scos compania energetică hunedoreană din starea de insolvență, după ce  instanța a admis  apelul formulat de Sindicatul „Noroc Bun” Petroșani și a celor de la Gerom și a trimis cauza spre rejudecare la instanța de fond. În consecință, misiunea celor de la Casa de Insolvență GMC Craiova s-a terminat, cel puțin până la rejudecarea dosarului de insolvență, însă trebuie stabilit care este valoarea onorariului pe care trebuie să îl încaseze.
[slideshow_deploy id=’20328′]