După ce a fost executată silit/ Societatea de Inchideri de Mine vrea să-și recupereze cauțiunea

După ce a fost executată silit de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, SNIMVJ vrea înapoi cauțiunea reținută, de peste 19.000 de lei
snimvj-1024x461
 
Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului a depus cei 19.364, 80 lei drept cauţiune în dosarul în care a încercat să blocheze executarea silită de către Liga Sidicatelor Miniere Valea Jiului, organism sindical condus de Zoltan Lacataş. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia  şi are marţi termen de judecată, însă reprezentantul LSMVJ, avocatul Daniel Tomescu, spune că este, practic, o simplă formalitate. Altfel spus, legal, SNIMVJ nu are nicio oprelişte în a-şi recupera aceşti bani depuşi ca şi garanţie la solicitarea instanţei de judecată. „A existat un litigiu între SNIMVJ şi Ligă,care s-a judecat la Trbunalul Huendoara şi Liga a câştigat. Fiindcă era o sentinţă executorie, fiind litigiu de muncă, când s-a formulatrecurs s-a cerut şi suspendarea executării, ocazie cu care instanţa a dispus suspendarea şi s-a plătit o cauţiune.LSMVJ a câştigat şi recursul, s-a pus în executare sentinţa, moment în care au formulat contestaţie în anulare şi, la fel ca la recurs, au cerut suspendarea executării hotărârii. Contestaţia în anulare a fost, însă respinsă, iar acum cer cauţiunea înapoi, este dreptul lor. Liga, dacă avea pierderi de pe urma suspendării executării, putea să formuleze cerere în despăgubiri şi se plăteau din această cauţiune, dar nu a formulat o astfel de cerere”, a explicat avocatul Daniel Tomescu. Cererea de rstituire a cauţiunii este, în aceste condiţii, o formalitate, şi va fi judecată în Camera de Consiliu.
Reamintim că LSMVJ a obținut, printr-o decizie a instanței ce datează de la 1 octombrie 2015, dreptul de a primi de la SNÎMVJ 193.648 lei „cu titlu de fond destinat negocierii şi urmăririi executării contractului colectiv de muncă, calculat pentru perioada septembrie 2010 – iulie 2011 inclusiv, conform art.212 alin.2 din Contractul Colectiv de Muncă nr.2477/73/01.04.2008 modificat şi prelungit prin Actele Adiţionale din 29.06.2009 şi 15.04.2011″.
[slideshow_deploy id=’30675′]