CEH nu este cel mai mare angajator

 

Complexul Energetic Hunedoara nu este cel mai mare angajator al judeţului Hunedoara. Cel puţin asta reiese dintr-un document al Consiliului Judeţean Hunedoara care plasează pe primul loc o societate de cablaje care are peste 7000 de angajaţi.

complexul-energetic-hunedoara-ceh-a-intrat-in-insolventa-18525260 (1)

Importanța capitalului străin în economia județului Hunedoara este evidențiată și de poziția dominantă pe care firmele cu capital străin o au în clasamentul celor mai mari angajatori. Astfel, șase din primii zece angajatori (SEWS Romania, Autocom Amicii, Philips Orăștie, Macon SRL, Accelormittal Hunedoara, Italrom Leather) sunt firme cu capital străin majoritar” arată raportul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Oficialii CJH se tem de restructurarea Complexului Energetic Hunedoara, lucru care ar duce la creşterea numărului şomerilor.

“Un risc important din punct de vedere al ocupării forței de muncă îl reprezintă disponibilizările preconizate ca urmare a restructurării Complexului Energetic Hunedoara, al doilea angajator din județ în anul 2014 (6672 angajați)”,  mai arată raportul.

[slideshow_deploy id=’19869′]