Eroii cinstiți, în Valea Jiului

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paști, Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. În cele trei municipii din Valea Jiului, evenimentul va fi marcat cu depuneri de coroane de flori.

“La ora 12 începe în Cimitirul Eroilor de la Biserica Coroiești și continuăm la 13:30 la Osuarul de la Paroșeni”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, localitate unde vor avea loc depuneri de coroane de flori.

 

Și la Lupeni, autoritățile locale vor marca această zi.

 

“La ora 12:00 are loc o depunere de coroane de flori la monumental eroilor și apoi va avea loc o masă festivă pentru cei doi veterani șI cele 9 văduve. Vom premia veteranii și văduvele de război cu suma de 500 de lei”, a spus Iacob Mesaroși, primarul interimar al municipiului Lupeni.

Evenimente similare vor avea loc și la Cimitirul Eroilor din municipiul Petroșani. Acțiunea de cinstire a eroilor neamului va începe la ora 12:00 la cimitirul Eroilor din Petroșani. La Petrila, acțiunea de comemorare a eroilor va debuta la ora 13:30 la troița din Parcul Eroilor.

[slideshow_deploy id=’20328′]

 



« (Știre anterioară)