Excercițiu. Mai multe victime în urma unui cutremur care a afectat Petroșaniul

Un seism produs în regiunea Țării Hațegului s-a resimțit și la Petroșani, unde a afectat mai multe clădiri din centrul localității și s-a soldat cu pagube materiale și victime omenești.

Totul a făcut parte dintr-un exercițiu de pregătire organizat de municipalitate și ISU Hunedoara, pentru a se testa viteza de reacție a echipelor cuprinse în schema de intervenție și salvare în caz de dezastre.

Potrivit scenariului, odată cu alarmarea publică au intrat în alertă echipaje de la Detașamentul de Pompieri Petroșani, Crucea Roșie, Jandarmerie, Salvamont, Poliție, Primăria Petroșani ori voluntari. La aplicație a fost folosit și câinele salvator al pompierilor, Bebe, un ciobănesc german specializat în misiuni de căutare și salvare la cutremur. Bebe a trebui să găsească victimele printre ruine și s-a achitat de misiune exemplar.

Exerciţiul de alarmare publică a urmărit și pregătirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Celulelor de Urgenţă de la Operatorii Economici, funcţionarea mijloacelor de alarmare, cunoaşterea semnalelor de alarmare de către populaţie şi salariaţi ori cooperarea între echipele de intervenţie din municipiul Petroșani.

[slideshow_deploy id=’36591′]