Informare privind accesul la fonduri europene pentru agricultorii din Vulcan

Primăria municipiului Vulcan a organizat, în aceste zile, un seminar de infomare a fermierilor și agricultorilor din zonele rurale ale acestei localități asupra portunităților de accesare a fondurilor europene dedicate acestui sector de activitate.

Primarul Gheorghe Ile , împreuncă cu reprezentanții Biroului Agricol – inspector Călina Stepănescu, respectiv ai Biroului de Proiecte cu Finanțare Internațională – inspector Monica Munteanu, au avut, la sediul instituției publice locale din Vulcan, o întâlnire cu un grup de fermieri locali (în mod special momârlani din zonele Dealu Babii și Paroșeni – Sohodol).

”Scopul întâlnirii a fost acela de informare în privința posibilității de obținere de fonduri europene, într-un proiect în care ei, fermierii, vor fi partenerii UAT Vulcan și ai Institutului de Mașini Agricole – Băneasa, ca institut de cercetare.
Proiectul vizează dezvoltarea culturilor pomicole, cu soiuri rezistente în zone montane”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Acesta susține că, în urma acestei întrevederi, participanții au agreat oportunitatea, înscriindu-se pe lista preliminară care va fi trimisă la Institutul din Băneasa. ”După evaluarea criteriilor de eligibilitate făcută de reprezentanții Institutului, se va stabili o agendă de întâlniri a acestora cu cei ai primăriei și grupul de fermieri locali interesați de această posibilitate de atragere de fonduri în domeniul agricol, prin Programul Național de Dezvoltare Regională, 16.1a.”, a mai precizat primarul Gheorghe Ile.

[slideshow_deploy id=’27028′]