PETROȘANI. TÂNĂRĂ DE 18 ANI, TÂLHĂRITĂ ÎN PARC

În data de 10.11.2019, în jurul orei 21:35, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un petroşenean cu privire la faptul că, în seara zilei de 10.11.2019, în jurului orei  21:30,  fiicei sale, în vârstă de 18 ani, care se deplasa pe o alee dintr-un parc din municipiul Petroșani, i-a fost smuls din mână telefonul mobil de către o persoană necunoscută, care a fugit de la locul faptei.

În cel mai scurt timp, mai multe patrule de poliție s-au deplasat în zonă,  iar pe strada Lunca, din Petroşani, poliţiştii au identificat un minor în vârstă de 17 ani, din Petroșani, asupra căruia au găsit telefonul mobil sustras de la partea vătămată.

Minorul a fost condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, a celui bănuit de comiterea faptei penale reclamate. Acesta urmează a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.

În acest caz, prejudiciul cauzat persoanei vătămate, în valoare de  3.000  de lei, a fost recuperat.

Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celui în cauză.

În data de 11.11.2019, față de autorul comiterii infracţiunii, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, fiind prezentat Judecătoriei Petroșani cu propunere de arestare preventivă.

Față de inculpat, Judecătorul de Drepturi din cadrul Judecătoriei Petroșani a dispus arestarea preventivă pe o durată de 20 zile, începând cu data de 11.11.2019 și până la data de 30.11.2019 inclusiv.

Arestatul preventiv urmează a fi escortat în vederea depunerii în cadrul CRAP Deva .