COMUNICAT DE PRESĂ / Proiectul național de prevenire ”Cum să creștem sănătoși”, derulat în grădiniţele din judeţul Hunedoara

Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara (CPECA) Hunedoara, structura teritorială a Agenției Naționale Antidrog, implementează în anul școlar 2019-2020 proiectul național ”Cum să creștem sănătoși”, proiect ce se adresează elevilor din învățământul preșcolar din județul Hunedoara.

În ziua de 12 februarie a.c., specialiștii CPECA Hunedoara au susținut al doilea curs de formare a cadrelor didactice din județul Hunedoara, care vor implementa proiectul în acest an școlar la grupele mari de elevi. La sesiunea de formare au participat 33 cadre didactice și consilieri școlari din unitățile de învățământ preșcolar de la nivelul județului.

Proiectul ”Cum să creștem sănătoși” are ca obiectiv formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară, punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de tigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor.

Activităţile sunt concepute în concordanţă cu nivelul de dezvoltare socio-emoţională al copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică, astfel încât să fie atractive şi uşor de înţeles. Copiii vor învăţa, prin intermediul a două personaje Fifi și Bondărel, prin joc şi activităţi practice (desenat, decupat, scenete etc.), care sunt comportamentele care îi ajută să se dezvolte sănătos şi cum să se ferească de lucrurile periculoase.

În prezent proiectul deja se derulează în instituțiile de învățământ preșcolar, 10 grupe de copii (190 copii din grupele mari) din grădinițele din județul Hunedoara desfășoară activitățile specifice proiectului, prin intermediul specialiștilor CPECA și al cadrelor didactice formate.

 CENTRUL DE PREVENIRE EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG HUNEDOARA