Te poți infecta cu coronavirus în piscină? Ce spune profesorul Alexandru Rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a vorbit aseară, în cadrul unei intervenții la postul Digi24, despre posibilitatea infectării cu virusul COVID-19, la piscină.

Înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată, dar pe de altă parte, depinde cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină, a declarat Rafila.

Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot, spune profesorul.

„O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție. În general, evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă și dacă discutăm de transporturi, și dacă discutăm de activități sportive. Implicit, cred că o să crească foarte mult costurile acestor tipuri de activități, inclusiv ale transportului aerian”, a avertizat profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

ziarulunirea.ro