Fotografii hunedoreni sunt invitați să participe cu lucrări la a VIII-a ediție a Salonului de Artă Fotografică ”ÎnSEMNE fotografice”

O nouă ediție a Salonului de Artă Fotografică hunedoreană se află în plin proces de pregătire de către Asociația Artiștilor Fotografi din județul Hunedoara, curatori fiind doi apreciați artiști fotografi români: Grigore Roibu și Andrei Rosetii, ambii profesori în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

Aflat la cea de-a VIII-a ediție, ”ÎnSEMNE fotografice” este cel mai important şi reprezentativ salon de fotografie artistică din judeţul Hunedoara. De-a lungul anilor, în cadrul Salonului, au fost prezentate publicului lucrări semnate de nume importante din arta fotografică din România, de fotografi a căror activitate artistică este recunoscută la nivel naţional şi internaţional. Totodată, salonul a fost o bună oportunitate de a lansa noi valori şi de de a sprijini tineri fotografi în realizarea fotografiilor artistice. Poate tocmai de aceea, nu întâmplător, deschiderea salonului marchează începutul noului an şcolar. Cu atât mai mult cu cât evenimentul este organizat de Colegiul Naţional „Decebal” Deva, având patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH).

Salonul de artă fotografică hunedoreană, „ÎnSEMNE fotografice” este deschis fotografilor amatori şi profesioniști ce s-au născut, trăiesc sau locuiesc în județul Hunedoara (indiferent unde se află acum) și au pasiune pentru arta fotografică, tema fiind una liber aleasă de fiecare dintre participanți.

Organizatorii informează că toți cei care doresc să participe la această expoziție vor trimite o singură lucrare digitală sau digitalizată, color sau alb-negru. Fotografiile vor fi trimise pe adresa de e-mail: artavizuala21@gmail.com până la data de 15 septembrie 2020. Fotografiile vor avea dimensiunea de 45 X 30 cm (5315 x 3543 pixeli), 300 dpi şi vor fi salvate cu Prenume_Nume-titlul lucrării (Exemplu: Florin_Popescu-Apus). Lucrările nu trebuie să poarte semnătura autorului. Conform regulamentului, o lucrare poate fi eliminată dacă, în mod justificat, se consideră că nu este conformă cu regulile şi condiţiile expoziţiei. Autorii îşi asumă autenticitatea propriilor lucrări. Nu se percepe taxă de participare.

În funcţie de numărul de lucrări primite, o parte dintre acestea vor fi printate însă organizatorii precizează că toate lucrările trimise vor fi proiectate în timpul vernisajului. Participanţii vor primi un e-mail de confirmare a participării la acest Salon. Lucrarea printată va rămâne în proprietatea Colegiului Național „Decebal” păstrându-se însă toate drepturile de autor ale participantului.

Data şi ora vernisajului va fi anunţată după data de 20 septembrie.