De ce Facebook, Whatsapp și Instagram au fost indisponibile pentru mai mult de 6 ore: Mark Zuckerberg își cere scuze

O serie de probleme tehnice a lovit, luni, reţelele sociale Instagram, Facebook şi WhatsApp, fapt care a dus la întreruperea aplicaţiilor. Experţi în securitate nu au exclus un sabotaj intern, potrivit Reuters.

„Către uriașa comunitate de oameni și afaceri din lume care depind de noi: ne pare rău. Am lucrat din greu pentru a restabili accesul la aplicațiile și serviciile noastre și suntem bucuroși să vă anunțăm că acestea revin acum online. Vă mulțumim că ați avut răbdare cu noi”, se spune în postarea prin care compania semnalează că platformele sunt din nou active.

Ulterior, vicepreședintele Facebook însărcinat cu infrastructura, Santosh Janardhan, a anunțat într-o postare că pana masivă de luni a fost provocată de schimbările de configurație pe care compania le-a făcut routerelor ce coordonează traficul între centrele sale de date, informează News.ro.

„Perturbarea traficului rețelei a avut un efect în cascadă asupra comunicării între centrele de date, ducând la întreruperea serviciilor”, a precizat Janardhan.

The New York Times citează o notă internă Facebook, conform căreia o echipă restrânsă de specialiști ai companiei a fost trimisă la centrul de date Facebook din Santa Clara, statul California, pentru a proceda la resetarea manuală a serverelor.

Fondatorul şi CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore.

”Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Facebook a postat şi pe Twitter un mesaj în care prezintă scuze pentru problemele înregistrate.

Sursa: stiripesurse.ro