Va crește vârsta de pensionare la femei: Ce spune președintele Casei de Pensii

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a declarat, la Antena 3, că femeile se vor putea pensiona la vârsta de 63 de ani, nu la 61, cum este în prezent, iar vârsta de pensionare a bărbaților va rămâne aceeași, adică 65 de ani,

„Este o tendință în toate statele din Uniunea Europeană a creșterii vârstei de pensionare datorită speranței de viață, care este în continuă creștere. În acest moment, vârsta de pensionare în România este de 65 de ani la bărbați și, în 2033, se ajunge la 63 de ani la femei”, a spus președintele Casei de Pensii.

„În Germania, în Italia, deja vârstele de pensionare sunt mult mai ridicate, 67-68 de ani, dar în momentul de față noi am rămas la 65 de ani”, a adăugat Daniel Baciu.

Iar conform șefului Casei de Pensii, în viitoarea lege s-ar putea „egaliza vârstele de pensionare atât la femei, cât și la bărbați, pentru a nu fi discriminare”.

Potrivit site-ului Casei Naționale de Pensii, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare va ajunge atât pentru femei, cât și pentru bărbați la 35 de ani, „printr-o creştere graduală”.

Sursa: libertatea.ro