Cer impozite mai mici

 

Reducerea cotei de impozitare pe clădirile nerezidenţiale. Asta au solicitat administraţiei locale oamenii de afaceri din muncipiul Petroşani, reuniţi în cadrul Consiliului Consultativ Economic.

impozite_si_taxe-20121003160233

Problema s-a mai discutat şi la şedinţa precedentă, însă reprezentanţii administraţiei publice locale au precizat la acel moment că modificarea valorii taxelor şi impozitelor în cursul anului fiscal. Numai că, între timp, a apărut informaţia că la Deva s-au putut opera reduceri, aşa că oamenii de afaceri membri ai CCE Petroşani propun modificarea cotei de impozitare la 0,5%. „Deşi a rămas ca Primăria Petroşani să facă o analiză a posibilităţilor de modificare a taxelor şi impozitelor în cursul anului fiscal şi până la ce valoare este sustenabilă această reducere, în cadrul şedinţei CCE s-a propus în unanimitate, ca acest procent de impozitare a clădirilor nerezidenţiale la persoanele juridice, sa fie redus de la 1.3%, la 0,5%.  În anul 2016, acest impozit este diferenţiat în funcţie de decizia consiliilor locale, ce poate să stabilească un procent de impozitare între 0,2% şi 1,3% din valoarea impozabilă a clădirii. Astfel vă prezentăm această cotă de impozitare în câteva oraşe din ţară: Iaşi- 0,2, Ploieşti- 0,2, Sibiu- 0,3, Galaţi- 1,3, Craiova- 0,2, Timişoara- 0,6, Cluj- 1,0, Bucureşti- 0,2, Oradea- 1,0,  Braşov- 0,2.Având în vedere cele prezentate,  domnule Primar,  propunerea mediului de afaceri din cadrul Consiliului Consultativ Economic Petroşani este ca această cotă de impozitare să fie de 0,5%”, se arată în adresa înaintată primarului municipiului Petroşani după ultima şedinţă a CCE Petroşani.

Consiliul Consultativ Economic a luat fiinţă la începutul lunii noiembrie a anului trecut, printr-o decizie a Consiliului Local Petroşani. Menirea acestui for este ca,  alături de administrația locală, să propună definirea și susținerea unei viziuni economice la nivelul localității. „Profilul economic al municipiului Petroșani se află de o perioadă lungă de timp, în fața definirii unei strategii de dezvoltare a orașului și a zonelor mărginașe mai ales, în contextul situației existente în activitatea minieră. Acest organism permanent își propune definirea și susținerea unei viziuni complementare în raport cu cea a administrației publice locale pentru dezvoltarea economică a municipiului Petroșani”, se arăta în hotărârea aprobată de aleșii locali de la Petroșani prin care s-a înfiinţat CCE.

Pentru înființarea consiliului economic consultativ au semnat 43 de agenți economici care ar reuni aproximativ 3700 de angajați.

 

[slideshow_deploy id=’22083′]