La Vulcan, încep lucrările de reabilitare termică a Spitalului

Autoritățile locale din municipiul Vulcan au dat ”undă verde” proiectului prin care clădirea Spitalului Municipal Vulcan urmează a fi reabilitată termic și estetic din fonduri nerambursabile ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Consiliul local Vulcan adoptând o hotărâre în acest sens, zilele trecute.

spital-vulcan

În urma deciziei Consiliului Național de Coordonare al proiectului ”Îmbunătățirea eficienței energetice în gospodăriile și comunitățile cu venituri reduse din România” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare s-a stabilit ca pentru municpiul Vulcan, drept urmare a implicării autorităților locale în derularea cu succes a unor proecte similare, să fie alocat un proiect suplimentar care vizează reabilitarea clădirii Sptalului Municipal  Vulcan, aflată în inventarul public al municipalității.

Astfel, fondurile necesare pentru executrea acestei noi investiții vor fi acoperite, în proporție de 70% de către PNDR, diferența de 30% urmând să constituie  contribuția comunității locale. ”Tradus în cifre exacte, acest nou proiect aduce Vulcanului aproape 400.000 de lei, valoarea totală a acestuia fiind de 473.070 lei, din care contribuția Consiliului local Vulcan este de numai 89.623 lei, restul fiind suportat de cei de la Programul Națiunilor Unite. Este o investiție pe care, beneficiind de acest program de finanțare, o putem realiza acum mult mai repede decât ne-am propus, pentru că oricum aveam în calcul realizarea din fonduri proprii a acestor investiții necesare la Spital”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul local Vulcan, investiția de la Spital presupune realizarea unor lucrări de izolație termică a clădirii, cu materiale termoizolante de ultimă generație, dar și alte lucrări de reabilitate estetică a clădirii spitalului. Proiectul urmează să fie demarat în aceste zile, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind de maxim 7 luni, din care lucrprile efective trebuiesc finalizate în 4 luni.

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



(Următoarea știre) »