Mămici de la vârste tot mai fragede

       Medicii din Valea Jiului sunt surprinşi să descopere că de la un an la altul, tot mai multe minore devin mămici cu sau fără voia lor.

Anual cel puţin 20 de minore din Valea Jiului, de până la 15 ani, ajung în spitalele publice pentru a naşte s-au pentru o întrerupere de sarcină, însă procentul tinerelor de până la 17 ani aflate în situaţia de mai sus este greu de stabilit cu exactitate, ţinând cont că foarte multe minore apelează şi la clinicile private. Conform specialiştilor această creştere a numărului minorelor care devin mame prematur poate fi pusă pe seama schimbării mentalităţii tinerilor.

mama-minora

 

Mai mult, deşi s-ar crede că sărăcia este un factor determinat, medicii spun că starea materială nu prea are legătură cu acest fenomen. „În condiţiile în care există centrele de planning familial, la Lupeni şi Petroşani unde sunt explicate metodele de contracepţie şi chiar sunt oferite gratuit contraceptive, este greu să spui că sărăcia este de vină. Şi mentalitatea tinerelor s-a schimbat foarte mult, iar acum, influenţate de anturaj şi de informaţiile venite pe canalele mediatice, ajung să facă sex de la vârste fragede”, spun medicii.

[slideshow_deploy id=’17217′]