Judeţul Hunedoara în pragul colapsului economic/ Situaţia CEH, dezbătută la Petroşani

 Mineritul este cu un picior în groapă, fie că vorbim despre minele neviabile, aflate pe program de închidere, sau de cele viabile pentru care continuarea activităţii este pusă sub semnul întrebării, din cauza problemelor financiare grave cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara.

Primaria-Petrosani-Hunedoara

Nici cele două termocentrale incluse în CEH, Mintia şi Paroşeni, nu o duc mai bine şi au ajuns să funcţioneze cu rândul, pe fondul lipsei de cărbune energetic. Soarta CEH pare pecetluită şi tot mai mulţi sunt cei care vorbesc despre insolvenţă sau chiar faliment, însă acest lucru ar afecta grav judeţul Hunedoara, care ar avea de suferit atît din punct de vedere economic, cât şi social. Sunt chestiuni extrem de serioase ce vor fi dezbătute la Petroşani.

Consiliul Local şi Primăria municipiului Petroşani a decis să organizeze, joi, la ora 16,00, la Sala de Marmură a Primăriei Municipiului Petroşani, dezbaterea publică cu tema:
“Situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi implicaţiile acesteia asupra comunităţii locale”.
Considerând că punctele de vedere ale cetăţenilor din Petroşani şi din Petroşani, pe acest subiect, pot genera soluţii pentru remedierea situaţiei actuale a CEH şi pentru perspectivele de dezvoltare a comunităţii noastre locale, adresăm invitaţia tuturor celor care doresc să participe la această dezbatere publică iniţiată de reprezentanţii comunităţii locale din municipiul Petroşani”, a precizat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

[slideshow_deploy id=’19657′]