Sute de hectare afectate de inundații

Agricultorii ale căror terenuri au fost afectate de inundațiile din această vară încă nu au primit despăgubirile. Peste 700 de hectare de teren din judeţul Hunedoara au fost afectate de inundaţiile din luna iunie. La nivelul ministerului Agriculturii încă se centralizează datele trimise din judeţ, urmând apoi a se analiza posibilizăţile pentru compensarea eventualelor pagube.

inundatii-740x360

 

“Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă organizat la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, monitorizează şi evaluează permanent efectele diferitelor incidente de mediu asupra culturilor agricole, prin solicitarea de situaţii estimative centralizate, la nivel de judeţ, întocmite de către Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă/Comitelele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi Direcţiile pentru Agricultură Judeţene. La această dată, monitorizarea suprafeţelor estimate afectate se află în derulare, situaţia acestora modificându-se permanent în urma centralizării comunicărilor din teritoriu”, se arată într-un document al Ministerului Agrigulturii.

Centralizarea informaţiilor referitoare la terenurile agricole afectate de grindină este încă în curs de evaluarea.

“La această dată, potrivit datelor operative communicate de judeţul Hunedoara, sunt efectate de grindină, ploi torenţiale şi viituri circa 700 de hectare. În funcţie de posibila evoluţie a acestor fenomene, vor fi analizate şi posibilităţile de identificare a unor măsuri de compensare a eventualelor pagube”, mai arată documentul.

Astfel, proprietarii de terenuri afectaţi de fenomenele meteo extreme din această vară încă nu au fost despăgubiţi.

[slideshow_deploy id=’27126′]