Laurențiu Nistor: ”PSD Hunedoara va sprijinii salariații CEH pentru rezolvarea problemelor ridicate de aceștia”

nistorConducerea județeană a Partidului Social Democrat intenționează să se implice în soluționarea problemelor cu care se confruntă, în prezent , Complexul Energetic Hunedoara. În acest sens, președintele PSD Hunedoara, deputatul Laureanțiu Nistor, împreună cu senatorul Cristian Resmeriță și președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora au avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Sindicatului ”Muntele”, organizația sindicală reprezentativă la nivelul CEH.

Președintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean spune că, în cadrul acestei întrevederi le-a adus la cunoștință reprezentanților PSD situația critică în care se află în prezent Complexul Energetic Hunedoara, în mod special pe componenta minieră, solicitând sprijinul parlamentarilor hunedoreni pe lângă factorii cu putere de decizie din Guvern în vederea soluționării rapide a acestor probleme. ”Salut interesul pe care l-au arătat domnul deputat Laurențiu Nistor, domnul senator Cristian Resmeriță și domnul președinte al Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora față de probleme semnalate de salariații din cadrul CEH. Le-am spus și la această întâlnire că minerii trec printr-o situație fără precedent, generată de lipsa mateialelor de primă necesitate în activitatea de producție, lipsa echipamentelor de protecție, a sculelor și altor elemente de primă necesitate care fac aproape imposibilă activitatea din subteran. Le-am vorbit și despre managementul dezastruos al Complexului Energetic Hunedoara și le-am solitat sprijinul pentru ca activitatea minieră și energetică din Valea Jiului să nu ajungă în faliment”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor apreciază întâlnirea de astăzi, de la Petroșani, cu reprezentanții sindicatelor, drept una edificatoare și își exprimă întregul sprijin pentru identificarea soluțiilor rapide și eficiente prin care CEH să iasă din această criză fără precedent. ”Situația din cadrul Complexului Energetic Hunedoara m-a preocupat dintotdeauna, pentru că opinia mea este că acest agent economic este și trebuie să rămână un pilon important al economiei din Valea Jiului și din județul Hunedoara. La întâlnirea de astăzi, cu sindicatele, reprezentanții salariaților mi-au reconfirmat ceea ce știam deja și anume că un management incompetent al CEH a adus compania într-o situație aproape fără ieșire, iar ceea ce este mult mai grav, activitatea oamenilor care muncesc în subteran devine pe zi ce trece una extrem de periculoasă”, explică Laurențiu Nistor.

Acesta spune că, în zilele următoare, va semnala toate aceste probleme noului ministru al Energiei. ”Avem datoria ca, împreună cu cei din sindicatele miniere, cu ministrul Energiei și chiar cu Primul Ministru, să identificăm rapid cele mai bune soluții prin care CEH să poată fi readus pe linia de plutire, să găsim acele soluții care să asigure minerilor cadrul necesar pentru a putea munci în condiții mai bune, astfel încât pe termen mediu să reușm relansarea acestei companii de care, orice am spune, România are nevoie încă mulți ani de acum înainte”, mai spune președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În acest sens, o primă întâlnire dintre reprezentanții sindicatelor din Valea Jiului și noul ministru al Energiei, va avea loc chiar în cursul săptămânii viitoare, prin medierea deputatului Laurențiu Nistor.