Protest spontan al angajaților din Finanțele Publice hunedorene

protest finantePeste 400 de angajați din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Hunedoara au protestat spontan marți, timp de o oră, în sediile instituției din șase orașe, nemulțumiți de coeficientul de salarizare stabilit în proiectul Legii salarizării unitare.

Protestul a avut loc în toate cele șase sedii ale instituției, din județul Hunedoara, fără ca activitatea cu contribuabilii să fie afectată în mod direct.

„Suntem nemulțumiți de proiectul Legii salarizării unitare. Pe vechiul proiect al legii aveam coeficientul de calcul al grilei stabilit la 3. Acum acest coeficient este 1,96, fapt care ne-a determinat să adoptăm această primă formă de protest”, a declarat președintele Sindicatului Finanțe Publice Hunedoara, Mircea Igreț.

Potrivit acestuia, noul coeficient de salarizare „nu reflectă importanța muncii” angajaților ANAF, având în vedere obligațiile și incompatibilitățile la care trebuie să se raporteze acești funcționari.

Liderul sindical a precizat că în timpul protestului, angajații instituției au preluat cazurile punctuale cu care diverși contribuabili s-au prezentat la sediile administrațiilor finanțelor, menționând însă că acest lucru nu se va mai întâmpla în cazul unei greve generale organizate.

Președinții filialelor județene ale sindicatelor din Finanțele Publice se vor întâlni miercuri, la București, unde vor discuta stadiul negocierilor referitoare la poziționarea pe grila din proiectul Legii salarizării unitare, precum și calendarul unor eventuale acțiuni de protest.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’13835′]