Cu cât sunt plătiţi profesorii care fac parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare

În perioada 20-24 august 2018 s-a desfășurat sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din acest an care, pe lângă resurse materiale, a presupus și implicarea unor importante resurse umane, activitate pentru care personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare va fi plătit potrivit prevederilor OMEN nr. 3913/2018.

Astfel, în centrele de examen, președintele comisiei va primi 947 de lei, la o comisie de până la 450 de candidaţi (inclusiv), respectiv 1.010 lei, dacă numărul candidaților depășește această cifră. Vicepreședintele, secretarul și membrii comisiei vor primi câte 650 de lei, iar asistentul – 56,5 lei/zi. În centrele zonale de evaluare, preşedintele va fi remunerat cu 1.441 de lei, la o comisie de până la 1.000 de candidaţi (inclusiv), respectiv cu 1.493 de lei, la o comisie cu mai mulți candidați.

Vicepreședintele va fi plătit cu 823 de lei, secretarul, cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator sau informaticianul vor primi 711 lei, membrii comisiei vor beneficia de 650 de lei, fiecare, iar profesorii evaluatori, câte 9,35 de lei pentru fiecare lucrare corectată.

Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul IȘJ Alba, persoana de contact din unitatea de învăţământ liceal sau centrul de comunicare este plătită cu 711 lei, iar persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video, cu 548 de lei.

Personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în cadrul examenului de bacalaureat este plătit astfel: președinte – 412 lei, secretar, cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician – 177 de lei; membru – 177 de lei, asistent – 48 de lei/zi, profesor examinator: pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau limba maternă, respectiv pentru proba de evaluare a competențelor digitale – 4,80 lei/candidat, iar pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă – 7,40 lei/ candidat.

Personalul didactic care face parte din comisiile judeţene sau regionale de contestaţii pentru examenul de bacalaureat este plătit după cum urmează: vicepreşedinte – 823 de lei; secretarul, cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician – 650 de lei; membru – 650 de lei; profesor evaluator – 9,35 de lei/lucrare corectată. Retribuţia cuvenită cadrelor didactice va fi supusă exclusiv impozitării cu 10%.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]