Guvernul le INTERZICE preoților să mai împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță

În plină epidemie, sute de credincioși din țară nu au ținut deloc cont de sfaturile și reglementările autorităților. Așadar, Guvernul României a fost nevoit să intervină interzicându-le preoților să mai împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță, sugerându-le să folosească lingurițe de unică folosință.

Ministerul Sănătății a luat decizia de a le cere episcopilor să le impună preoților să nu mai folosească metoda consacrată de administrare a Sfintei Împărtășanii. Este posibil ca și după ce epidemia de coronavirus va trece, în cazul în care ierarhii Bisericii Ortodoxe vor accepta solicitările de la Guvern, să nu se mai poată reveni la procedura consacrată de împărtășire a credincioșilor.

Un exemplu de document este cel emis de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța către Arhiepiscopia Tomisului, prin care se solicită folosirea lingurițelor de unică folosință la Sfânta Împărtășanie. Mai mult, cei de la DSP le spun preoților și cum să procedeze în timpul administrării Sfintei Împărtășanii, potrivit stiripesurse.ro.

”În contextul epidemiologi actual, dar și pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneți urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane.

De asemenea, este important ca pentru distribuirea/porționarea împărtășaniei, recipientul să permită turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conținutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecțioase.

În sensul unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea lingurițelor de unică folosință.”, se arată în adresa ce poartă antetul Ministerului Sănătății.

Surse: stiripesurse.ro