Secretarul de stat Bogdan Despescu, pentru românii din diaspora: ”Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină”

Secretarul de stat Bogdan Despescu, a prezentat măsurile care se vor lua în perioada de Paste și acțiunile MAI din ultime 24 de ore:

„Activitățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în toată această perioadă, având ca scop principal protejarea populației și prevenirea răspândirii noului tip de Coronavirus, prin impunerea restricțiilor de mișcare, și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Suntem concentrați pentru toate activitățile de la nivel național, însă o atenție specială am acordat zonelor Suceava și Țăndărei, acolo unde am direcționat și forțe de la București, pentru a sprijini colegii din teritoriu.

De asemenea, am dispus șefilor Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră să direcționeze echipaje suplimentare în toate zonele care prezintă potențial risc, la adresa ordinii și siguranței publice.

Totodată, în ceea ce privește modul de acțiune al colegilor, am dispus structurilor subordonate să asigure mobilitatea echipajelor din teren, astfel încât să avem o prezență activă, pe întreg teritoriul României.

Referitor la perioada Sărbătorilor Pascale, spre care ne îndreptăm, țin să repet faptul că menținem operațională linia a doua de control, la frontieră.

Astfel, toți cetățenii care vin în România, sunt verificați în această linie de triaj și vor fi introduși în carantină instituționalizată sau în autoizolare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile.

Pentru cei aflați în afara țării, reiterăm, pentru a înțelege un lucru esențial: Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină sau în autoizolare și NU cu familiile dumneavoastră!

Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni sau să întocmim dosare penale!

Misiunea noastră este să veghem la respectarea regulilor, care au menirea de a stopa răspândirea acestui nou virus!

Vă rugăm să înțelegeți că toate aceste măsuri dispuse, sunt în folosul dumneavoastră.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au acționat peste 36.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și ai Poliției Locale.

Ieri, au fost desfășurate 216 acțiuni, cu forțe mărite, fiind vizate anumite trasee din județele României… și s-a asigurat deplasarea, în siguranță, pentru 46 de autovehicule, care au transportat materiale medicale.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, privind restricționarea circulației, în valoare totală de aproape 17 milioane de lei.

Totodată, ieri, pe teritoriul României, au intrat și au fost triate, în linia a doua de verificare, aproximativ 10.500 de persoane, dintre care peste 5.500 de cetățeni români și 5.000 de cetățeni de altă naționalitate.

Știm că medicii și asistentele sunt eroii acestor zile.. și credem că toți trebuie să recunoaștem meritele acestor oameni!

Alături de ei, eroi SUNT ȘI polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompierii, militarii din cadrul MApN, polițiștii locali și toți reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii COVID-19 și menținerea unui climat de siguranță publică!

Cu toții suntem în aceeași echipă și ne aflăm în prima linie, în sprijinul semenilor noștri!
Acești oameni, colegii noștri, au marele merit de a impune măsurile prin care, s-a reușit până la acest moment, ca situația să fie ținută sub control!

Sunt în stradă în fiecare clipă, în fiecare zi și pentru asta, alături de medici, intră în categoria eroilor acestor vremuri!

Toți românii se bazează pe voi, dragi colegi, și până acum ați dovedit că sunteți eficienți!

Vă rugăm să fiți la fel de hotărâți, în continuare, în aplicarea legii, pentru că doar așa putem trece toți, CU BINE ȘI CÂT MAI REPEDE, peste această situație grea!

În final, dragi români, facem un apel către dumneavoastră, să ne semnalați orice rabat de la respectarea legislației în vigoare, iar noi VOM FI ACOLO pentru a remedia situația și pentru a aplica măsurile legale care se impun!”, a precizat Bogdan Despescu.

ziarulunirea.ro