Vârsta legala pentru gambling peste tot în lume

În cele mai multe țări din lume, acolo unde există o legislație care reglementează jocurile de noroc, se precizează o anumită vârstă minimă de la care este permisă practicarea jocurilor de noroc. Legislația se referă atât la jocuri de noroc în cazinouri terestre, săli de sloturi sau agenții de pariuri sportive, cât și la orice forme de jocuri de noroc desfășurate în mediul online.

În România, domeniul este foarte clar reglementat, de funcționarea corectă a acestuia ocupându-se Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea națională desemnată în acest sens. Vârsta legală pentru a juca la sloturi, jocuri de masă de cazino, poker, bingo sau orice alte astfel de forme de divertisment este de 18 ani. De subliniat este faptul că, pentru jocul online, este necesar să fie ales un cazino legal sau o agenție de pariuri sportive legală din lista de platforme licențiate. Jucătorii români au numeroase variante dintre care să aleagă, astfel asigurându-se nu doar că respecta legislația în materie fiscală, ci și că drepturile lor de consumatori de entertainment sunt protejate în mod corect.

 

Vârsta legală pentru gambling în Europa

Cele mai multe țări europene permit accesul la jocuri de noroc persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Printre țările care au această limită de vârstă se află Austria, Albania, Belarus, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca. Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Malta, Republica Moldova, Monaco, Țările de Jos (Olanda), Muntenegru, Norvegia, Polonia, Spania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveția, Turcia, Ucraina și Marea Britanie.

Sunt însă și state cu reglementări diferite. Astfel, Belgia și Estonia permit jocurile de noroc doar celor care au împlinit 21 de ani, iar Suedia a fixat această limită minimă la 20 de ani. În Andorra și în Bosnia și Herțegovina nu este precizată în legislație o vârstă minimă pentru gambling. În Portugalia, legislația este mai complicată. Unele cazinouri permit jocul persoanelor de la 18 ani, altele impun o vârstă minimă de 25 de ani. De asemenea, este posibil să se facă diferențe între localnici și turiști.

Vârsta legală pentru jocuri de noroc în restul lumii

În Statele Unite ale Americii, vârsta minimă pentru jocuri de noroc diferă de la un stat la altul. Spre exemplu, la 18 ani se poate juca în California sau Georgia, însă trebuie să ai cel puțin 19 ani pentru a avea acces la asemenea jocuri în Alabama. Cele mai multe state americane merg și mai departe cu limita de vârstă, până la 21 de ani. Un astfel de regulament este valabil în Nevada – acolo unde se află capitala internațională a cazinourilor, Las Vegas -, Mississippi, New Jersey, Nebraska, Pennsylvania și multe alte state americane. În America de Sud, vârsta de 18 ani este cea mai des întâlnită în legislația cu privire la jocurile de noroc.

În Asia, vârsta minimă este între 18 și 21 de ani, dar sunt multe state care interzic total jocurile de noroc – de exemplu Arabia Saudită, Tailanda, Qatar, Pakistan, Indonezia, China. Regiunile administrative speciale ale Republicii Populare Chineze, Macao și Hong Kong, permit jocurile de noroc de la 21 de ani, având o industrie foarte dezvoltată în acest sector economic.

În Afganistan nu este permisă funcționarea cazinourilor sau a sistemelor de loterii terestre, însă jocurile online nu sunt interzise. În Africa, gamblingul este permis doar în anumite state, de asemenea cu vârstă minimă ce variază de obicei între 18 și 21 de ani. În Australia, persoanele de cel puțin 18 ani pot juca în cazinouri și alte astfel de forme de jocuri de noroc, iar în Noua Zeelandă vârsta minimă este setată la 20 de ani.

 

.