Rețea de canalizare pe platforma industrială de la fosta mină Petrila

asvj petrilaZona fostei Exploatări Miniere de la Petrila, unde autoritățile publice locale din orașul Petrila intenționază să configureze viitorul centru industrial și administrativ al localității, va avea și o nouă rețea publică de alimentare cu apă și canalizare.

Aceasta este concluzia care s-a desprins în urma întâlnirii pe care au avut-o astăzi, la sediul Apa Serv Valea Jiului, reprezentanții echipei de management a operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului și primarul orașului Petrila, Vasile Jurca. ”Încercăm să găsim soluțiile pentru implementarea acestui proiect, care este unul absolut necesar în contextul în care ne dorim dezvoltarea zonei industriale de la fosta mină Petrila, fapt care implică racordarea la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă și canalizare. Este un proiect necesar și am convingerea că, împreună cu cei de la Apa Serv, văm găsi soluții pentru realizarea lui, în cel mai scurt timp posibil”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

În urma discuțiilor de astăzi s-a convenit ca punctul de plecare în realizrea acestui proiect să-l constuie realizarea unui studiu aprofundat privind investițiile necesare în vederea extinerii rețelelor de apă și canalizare în zona fostei Mine Petrila. ”Pentru că fostele rețele de apă și canalizare care au aparținut minei Petrila au fost dezafectate în urma lucrărilor de închidere și ecologizare, studiem acum  modalitățile prin care, împreună cu Primăria orașului Petrila, vom putea realiza un proiect de racordare a acestei zone la rețeaua publică de apă și canalizare, aflată în administrarea ASVJ. Nu este un proiect simplu, pentru că el impune investiții semnificative, dar e unul care este, cu siguranță, absolut necesar, în condițiile în care administrația locală vrea să revitalizeze zona, prin constucția de hale industriale și chiar prin mutarea unor instituții publice în clădirilede la mina închisă”, spune Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Primele resurse financiare care vor fi investite în acest proiect comun al Primăriei Petrila și Apa Serv Valea Jiului, sunt chiar cei circa 74.000 de lei repartizați de operatorul regional al serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului către Consiliul local Petrila, în contul cotei de dividende cuvenite din profitul ASVJ înregistrat la finele anului 2016.

[slideshow_deploy id=’20328′]